Over ons

Wij zijn Hilgien & Auke uit Delft en hebben eind januari 2018 het ambitieuze idee opgevat om een fietstocht naar Nepal te maken. Hoe dat nou zover heeft kunnen komen, weten we eigenlijk niet. Het is inderdaad wel zo dat we reislustig zijn, dat we avontuur niet schuwen, dat we de behoefte voelden om uit de ‘sleur’ te stappen en dat te doen wat we het allerliefst willen: reizen. We zijn nu (nog) gezond en wel en hebben de middelen een grote reis te maken. We zien om ons heen helaas te vaak dat dit plots kan veranderen. Waardoor we extra getriggerd werden om nu de biezen te pakken. En als we tegelijkertijd geld kunnen inzamelen voor de zeldzame sarcoomkanker… Dan is het plaatje rond zou je zeggen. Of gaat dat niet zo snel?

We hadden eigenlijk de wens een uitbouw van het huis te realiseren. Daar moesten we echter zeker 10 maanden op wachten en dat was de allerlaatste druppel die de reis deed plannen. De in 2017 in Marokko aangeschafte tegels moeten nog maar wat langer op ons wachten… 😉

Toen volgde het grote keuzemenu. Hoe, wat, waarheen, wanneer, etc. Gaan we op de fiets of gaan we met het vliegtuig? Nadenkend over fietsen werd dat idee langzaam maar zeker onbewust(!) een feit. Over keuzes gesproken: met de keuze ‘fietsen’ wierpen we onszelf in een volgende tombola aan keuzes. Welke fiets? Welk remsysteem? Welk schakelsysteem? Maar ook de complete uitrusting, van brander tot e-reader, van camera tot slaapmatjes, van blog tot verzekering, van uitschrijven bij de gemeente (of niet?) tot de route, om maar een paar dingen te noemen. En dat voor twee mensen die het moeilijk vinden keuzes te maken! Maar ach, uiteindelijk zijn het luxe problemen; we hebben de mogelijkheid na wikken en wegen deze keuzes te maken.

Het werd een fietstocht van onze voordeur in Delft naar Nepal. Dat is tenminste de richting die we aanhouden. Het doel is om dingen te zien, te ervaren, te beleven, te leren en voluit te leven. Het gaat ons dus niet zozeer om het (eind)doel of de prestatie in kilometers. We gaan voor sustainable slow traveling en we hopen daarnaast veel geld in te zamelen voor onderzoek naar sarcoomkanker. Daarover zo meer.

De wereld zien, in aanraking komen met culturen, mensen, natuur, steden en landen door over land en dus (zeer!) traag te reizen. Het idee vinden we in ieder geval erg leuk klinken. Hilgien houdt wat minder van fietsen en kamperen, maar Auke ziet het helemaal zitten. Hilgien wil niet teveel over de consequenties van dagelijks fietsen nadenken en kijkt uit naar de vrije dagen en doet dus de planning.

Graag willen wij daarbij gesponsord worden voor onderzoek naar sarcoomkanker. Wij kunnen doen wat we nu graag willen; reizen. Maar er zijn lieve, mooie mensen, vaak leeftijdsgenoten, die opeens midden in de bloei van het leven worden geconfronteerd met sarcoomkanker. Zo ook onze lieve vriendin Sanne, 40 jaar en moeder van Guusje. Sanne heeft synoviosarcoom en is ongeneeslijk ziek. Ze heeft deze zeldzame vorm van kanker waar men weinig over weet; hoe het ontstaat, laat staan wat de juiste behandeling is. Daar moet wat aan gedaan worden! Wij fietsen met Sanne meereizend in ons achterhoofd van Delft naar Nepal en willen net zoveel euro’s als kilometers bij elkaar fietsen…. Help jij mee? Klik hier om te doneren: Samen sterk tegen sarcoomkanker!

De reeds afgelegde route, met wat korte krabbels en vooral veel foto’s, is hier te vinden. Dit is een up-to-date website wat betreft de locatie waar we ons bevinden (via GPS).
En vergeet niet hier te klikken: Samen sterk tegen sarcoomkanker. 100.000x Dank je wel!